tiistai 5. elokuuta 2008

Kissa komppania

Tässä pariin päivään, ei oikein ole tapahtunut mitään kummempaa. Ilmat eivät ole yhtään sallineet on joko tullut vettä tai ilma on muuten vain ollut niin jäätävä, ettei sitä ihan mielellään lähde mihinkään. Mutta Anin takia teen mitä tahansa, joten kamppeet niskaan ja ulos. Neitimme on vähän ymmällään kelien suhteen, joten pihasta lähteminen tuottaa taas päänvaivaa. Kylla se pihasta vitkastelleen pois tulee ja etemme oikeaa etana vauhtia :)
Mutta niitä perus asioita olemme harjoitelleet, kuten nyt vaikka istumista, maahan menemistä, hampaiden katsomista, korvien ja kynsien leikkuuta. Ja hyvin ne nyt jo alkavat sujua, Ani neitimme oppii koko ajan :)

Tänään sitten kuitenkin menimme äidin ystävätterelle Eijalle kylään. Hänellä on kaiken kaikkiaan kolme kissaa. Valkoinen tyttö kissa nimeltä Tyttö. Punertava kolli kissa Pellervo ja musta parikuinen kolli kissa Sergei. Tyttö ja Pellervo ovat jo vanhempia.
Kuitenkin otimme Anin mukaan, kuten nyt melkein aina. Neitimme näkisi elämänsä ensimmäisen kissan, ajatelkaa. No kuitenkin sitten Eijalla pistimme Anin varmuuden vuoksi kiinni, jos vaikka kissat hermostuisivat. Vanhin kissoista eli Tyttö, meni omiin oloihinsa. Pellervo tuli ensimmäisenä tervehtimään Ania. Ani oli heti menossa leikkimään, mutta kun Anin leikit ovat kovakouraisi jouduimme estämään sitä. Sergei tämä musta pieni ja pippurinen kissa tuli myös Ania tervehtimään ja antoi kuulkaas samantien turpiin :D Oli Ani niin ihmeissään tästä vieraanvaraisuudesta, että haukkui Sergein ihan pystyyn. Sergei vain sähisi ja kävi näpäyttämässä Ania uudestaan nokalle. Ani haukkui Sergein uudestaan pystyyn ja yritti mennä sen tykö, leikkimään tai tappamaan. Kuka tietää?
Anin ensi kosketus kissoihin oli ihan hyvä, omasta mielestäni. Otetaan Sergei vaan pois laskuista :D Kamala kissa, meni heti antamaan turpiin ku tultiin kylään.
Tosi ystävällistä!

1 kommentti:

  1. Muusakin on saanut kissoilta turpiin. Se tekee musta ihan hyvää leikkisälle pinsulle, kissat kun ei oikein noita koiraleikkejä tajua, vaan haluisi rauhallisempaa köllöttelyä. Muusa ainakin on jo oppinut, että kissoja ei kannata jahdata tai kiusata, koska sieltä tulee kyllä heti terävää kynttä suoraan kuonoon... :)

    Siitä c-vitamiinista:

    Tässä muutama linkki, joiden takaa pitäisi löytyä hyödyllistä infoa

    Greyhoundwiki-ravitsemus


    Koirakopla-Ruokinta

    Muusa söi pentuna royal caninin (ainoa mikä kelpasi) pentunappuloita ja mun tekemiä mössöjä, johon tuli yrjölän puuron tyyppistä puuroa, jauhelihaa/maksaa/muuta lihaa, öljyä, kasvissosetta ja mukaan citro-oskaa (=vitamiinilisä koiralle, joka syö kotiruokaa, saa apteekista.)

    Syötin Muusalle pienempänä ruusunmarjajauhetta (siitä saa paljon c-vitamiinia). Ostin sitä muistaakseni jostain luontaistuotekaupasta. Koira ei sinäänsä tarvitse c-vitamiinilisää, koska sen pitäisi tuottaa sitä itse. Muusa tykkäsi kauheasti sitrushedelmistä ja söi paljon ruohoa, mikä viittaa c-vitamiinin puutokseen. Siksi siis syötin ruusunmarjajauhetta. En ole kuullut c-vitamiinista ja hampaiden vaihtumisesta mitään.

    Nykyään Muusa syö Nutron holisticia (syö jo nappulaakin ihan mielellään...) ja välillä edellä kuvailemaani kotitekoista mössöä. Nyt kun rupesin taas lukemaan noita koirakoplan juttuja, niin taidanpa antaa taas sitä ruusunmarjajauhetta :)

    VastaaPoista