perjantai 31. heinäkuuta 2009

TV kyttäystä

Tänään sitten Annan kanssa jumituttiin television eteen. Surfailimme kaikilla kanavilla, kunnes sitten jymähdimme tähän neloskanavalle. Sieltä oli juuri alkamassa Oprah, ei ehkä ihan meidän ohjelmamme. Mutta tapojeni mukaan, katsoin tämän päivän aiheen ja se pysäytti ajan siihen. Aiheena oli pentutehtailu ja se millaisilla oloissa nämä koirat elävät. Kanavan vaihto ei ollut tuon jälkeen edes harkinnassa. Tämä oli pakko nähdä!

Ohjelmassa oli vieraina Lisa Ling ja joku mies, ketkä olivat kiertäneet näissä pentutehtailla. Sieltä he ottivat mukaansa vanhoja narttuja, monia urospentuja ja sairaat pennut, olivatpa ne uroksia tai narttuja. Terveitä narttupentuja ei mukaan saatu, koska niiden tulevaisuus jäi niihin pieniin häkkeihin tuottamaan lisää pentuja. Nämä nartut joutuivat tehtaamaan pentuja JOKA juoksuista, eivätkä ne KOSKAAN pääseet ulos kävelemään. Hyvä jos häkeissään pystyi edes seisomaan! Sieltä kun niitä haettiin pois - näihin löytöeläinkoteihin jossa niillä olisi mahdollisuus saada uusi koti - hyvä jos koirat osasivat edes kävellä. Siis 7-9 vuotiaat koirat eivät osanneet kävellä? No en asiaa yhtään ihmettele jos koko ikänsä joutuu olemaan häkissä ja synnyttämään pentuja.
Koirat eivät edes saaneet lääkärihoito tai minkään näköistä lämpöistä suojaa talvia varten. Monet niistä koirista kuolivat kylmyyteen ja varsinkin useimmat pennut menehtyivät talven aikana. Jotkut koirat elivät mutahäkeissä. Vanhat pannat olivat syöpyneet nahkaan kiinni, lähes kaikilla nartuilla olis syöpä nisissä....
Ja kaikki pentutehtailta lähtevät pennut myydään eläinkauppoihin, eivätkä (mukamas) nämä kauppiaat edes tiedä millaisista oloista pennut tulevat liikkeeseen. Epäilen vahvasti!

Onneksi ohjelmassa oli edes pieni ilon aihe. Nämä löytöeläinkodin koirat/kissat keillä on vielä mahdollisuus saada rakastava koti. Pari kodin saanutta siinä esiteltiin, enkä voi muuta sanoa että ilon kyyneleet siinä tulivat :)

Ohjelmassa Oprah sitten suositteli amerikkalaisia hankkimaan koiransa näistä löytöeläinkodeista.

Kaikkea hyvää, etenkin tulevaisuus, näille koirille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti