maanantai 7. huhtikuuta 2014

Missä tytöt nukkuvat yönsä?

Oon varmaan useaan otteeseen maininnut tyttöjen nukkumapaikan yläkerrassa, ja siitä kuinka meidän makuuhuoneen syvennöksestä syntyi tyttöjen nukkumapaikka....? Näin ainakin muistini pelaa, heh. Kuitenkin aattelin aikani kuluksi sitten vähän kuvilla ja epämääräisten selitysten kera kertoa/näyttää tämän kaiken.

Tosiaan tytöt nukkuvat kanssamme yläkerrassa, omassa pedissään. Sänkyyn kun koirilla ei edelleenkään ole mitään asiaa. Toisinaan, saatan ottaa ne sinne hetkeksi löhöilemään viereeni, jos vaikka katson elokuvaa tai luen. Muuten ei toivoakaan. Olen niin herkkä uninen, että sellainen koiran kyhnöttäminen kyljessä kutittavine karvoineen, jatkuva siirtäminen pois tieltäni tai sitten koira mikä vaihtaa muuten vaan paikkaa useampaan otteeseen, häiritsee untani liikaa. Muutenkin tulee yöllä herättyä pariin otteeseen, jotka sitten näkyvät heti aamuheräämisissä. Tuntuu kun ei silmäystäkään olisi nukkunut.
Ihan näin nopeasti muistan myös joskus lukeneeni tämmöisestä asiasta, että lemmikin paikka ei ole makuuhuoneessa kun ihmiset nukkuvat. Kuulemma häiritsee ihmisen unta. Öööh, ihan sama vaikka koirat eivät olisikaan samassa huoneessa, nukun aina vähän levottomasti. Joten siellä saavat nukkua, ei häiritse, koska ovat muuten kyllä huomaamattomia, mutta samassa sängyssä nukkuminen ei tule kuuloonkaan.

Noniin, elikkä meillä on yläkerrassa vähän "rajoitetusti" tilaa, yläkerta muistuttaa enemmänkin käytävää kuin huoneita, mutta samapa se mulle, laajennusta suunnitellaan. 1800-luvun talo kun ei ole ihan sieltä suorimmasta päästä, tai muutenkaan ole mitään kartanon alkuja.
Tuossa kuvassa näkyy vasemmalla hieman koirien petiä, se on syvennyksessä - josta oli tarkoitus tulla alunperin kaappi petivaatteille, mutta asia sysättiin syrjään kun koirien pedin paiskasin tuonne. Kelpo paikka, eipä ole koirien peti heti jaloissa ja tytöilläkin on sitä omaa rauhaa. Sinne ne kirmaavat heti kun illalla ilmoitettaan että; "Nukkumaan". Gillellä toisinaan vähän hakusessa, että pitäisikö sitä sittenkin kirmata taka ovelle, että pääsis vielä ulos, vaikka just minuutti sitten sieltä tultiin, vaiko lampsia vanhojen rouvien perässä yläkertaan nukkumaan. Sinne Gille kun menee, niin siellä se pysyy, eikä nouse pediltä edes aamulla pois, ilman että annan siihen luvan. Mistä lie sitten tämän tavan oppinut...?
Ania saa puolestaan kiskoa pediltä pois, siellä se varmaan tuhisisi koko päivän, jos kukaan ei siihen kiinnitäisi mitään huomiota. Mutta hänen harmikseen, pediltä poistutaan viimeisen lähtijän mukana.
Netta nyt hiippailee perässä kun kerran pyytää,  mutta muussa tapauksessa se poistuu pediltä vasta kun viimeinen nukkuja - yleensä Tero alkaa osoittaa heräämisen merkkejä. Ollaan varmaa tällä hetkellä Gillen kanssa ainoita jotka on aamuihmisiä. Hyvä että kukko edes kerkeää aamukiekaisuaan tekemään kun me ollaan jo pystyssä. PS. Meillä ei ole kukkoa! Mutta yhdellä naapurilla on!

Meillä on makuuhuoneessa myös sellainen kiva karvamatto, aika paksu kaiken lisäksi, mutta tytöt eivät meillä siinä nuku. Toisinaan, jos pyykkejä laitan vaatekaappiin, niin siinä tapauksessa siinä kyhnötetään ja tuijotetaan puuhiani. Muuten, oma peti on paras paikka. Sieltä ei tosin näe niin hyvin yläkerran tapahtumia kun taas siitä matolta. Jami on ainoa ketä yönsä viettää matolla, mutta sellainen se on ollut pienestä pitäen. Siinä missä muut nukkuvat pehmeällä pedillä, erämaan Jami nukku kovalla lattialla.

Tässä kuvassa näkee vähän paremmin tämän syvennyksen, peti mahtuu sinne oikein hienosti. Isoin peti mitä löytyi Petenkoiratarvikkeelta, hienosti mahtuu kolme sopusuhtaista koiraa siihen nukkumaan. Tilaa yleensä jää vielä yllin kyllin, kun aina nukutaan kylki kyljessä. Näkyyhän tuolla pedin yläkulmassa vielä peitto, minkä olen koirille antanut käyttöön. Ani kietoo itsensä aina peiton alle ihme kiemuroille, jos Netta ei ole ensin kerinnyt valloittamaan sitä. Gille ei siitä sitten välitä tuon taivaallista, mutta nukkuu sen päällä, jos se on juuri siinä kohtaa mihin tämä käy makuulle. Ani myllää pari minuuttia, kunnes kaikki on sen mielestä OK ja käy levolle. Netta on nopeampi kaveri tässä hommassa, se vaan pyörähtää ja se on siinä. Toisinaan saattaa käyttää enemmän aikaa tähänkin hommaan, mutta harvemmin.

Mitäs sitä vielä mainitsisi....? Kaikki suhteellisen oleellinen on tullut mainittua. Nooh ehkä jätetään tämä tähän, jos kysyttävää, kysykää ihmeessä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti