sunnuntai 23. helmikuuta 2014

Sunnuntaipäivän vierailut

Sunnuntai aamupäivä onkin mennyt mukavasti sukulaisilla vieraillen, ensin käytiin äitin, Gillen ja Jamin kanssa isoveljen luona vierailulla, siitä sitten matkattiin isän luokse - jossa koirat pääsivät vähän Xenan kanssa leikkimään.

Automatka sujui aika levottomissa tunnelmissa isoveljen luokse, Jami piippaili taukoamatta - taitaa mieshormonit jyllätä ku Anilla on juoksut alkaneet. Gille matkusti rauhallisesti istuen, tai mitä siinä nyt pystyi kun Jami ravasi yli ja ali.
Siinä vaiheessa kun lähdettiin isälle päin, jaksoi Jami puolet matkasta olla hissun kissun, mutta sitten se alkoi taas. Eikä se todellakaan ole mitään herkkua, kun koira seisoo keskikonsolin luona ja piippaa korvan juuressa. Jos sitä komensi, se kiersi takapenkkiä pari kolme kertaa päästä päähän ja palasi uudestaan piippailemaan. Sitten kun se oma aloitteisesti poistui paikalta, se meni kiusaamaan Gilleä, joka olisi aivan mieluusti istuskellut ja tuijottanut ikkunoista ulos - siinä on kyllä niin Animainen matkustaja. Onneksi!

Isän luokse kun päästiin, mentiin ensiksi käymään pienellä lenkillä, niin koirat saisivat purkaa enempiä energioita pois. Käveltiin pellon poikki, jossa sitten päästimme kaikki kolme irralleen. Gille kuunteli ihan hyvin, pientä vastustusta ensimmäisen käskyn kuuntelemiseen, mutta toisen kerran kun käskin, niin palasi takaisin. Pientä murrosikää tulossa? Muuten ei valittamista - sitä kuitenkin treenaillaan harva se päivä, joten hyvin pitäisi olla iskostunut tuonne päähän. 
Jamilla vähän enemmän hangottelua, pistetään hormoneiden piikkiin, koska tämä herra on aina kuunnellut hyvin ja tottelee helposti. Nyt sai moneen kertaan äiti ärähtää, ennen kuin uskoi että oikeasti pitäisi tulla kun käsketään. 
Xena ei pitkälle mennyt - ehkä kerran pari - mutta palasi aina oma aloitteisesti luokse. Hieno tyttö! Osaisipa omatkin koirat seurata noin hienosti, tai edes tulla itse luokse. Gillellä ei muuten valittamista, mutta sillä aika kova vietti, joten hajut kiinnostavat enemmän kuin emännän käskemiset. Ikävä kyllä.

Lenkin jälkeen mentiin vielä hetkeksi sisälle sumpittelemaan, Jami jäi autoon, mutta Xena ja Gille tulivat sisälle pesuhuoneen kautta - oli pakko pestä koirien jalat ja mahan aluset, niin kuraisia olivat! Ärsyttävät kelit, ensin lunta ja sitten vähän vettä ja kaikki paikat ui kuravellissä!
Tytöt sitten pistivät keskenään hulinaksi - kauhea juokseminen, sohville hyppely, selkänojien yli kiipeäminen, matoilla pyöriminen ja sängyn muljaaminen. Ihania koiria - onneksi pestyjä! Pikku hiljaa virrat alkoivat loppumaan, joten kävivät yhdessä makuulle luita popsien. Toinen söi ja toinen seurasi vierestä, sitten vaihto ja saman toisin päin. Osaavat ainakin jakaa herkut keskenään, heh.
Sitten alkoi olemaan lähdön aika, joten nappasin tytöistä kännykällä yhteiskuvan - tai kuvia, mutta vain yksi oli esityskelpoinen (jos niinkään sekään), muut olivat sellaisia että joko Gille tai Xena heilauttivat päätään, jolloin näyttivät joltain alieneilta.

  Kuvassa Xena vasemmalla ja Gille the teippikorva oikealla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti