tiistai 30. heinäkuuta 2013

Koiran ilmat, mälsää!

Voi elämä, vettä satanut jo pari päivää putkeen, todella mälsää! Tai lähinnä se ottaa pannuun, ulos ei koirien kanssa paljoa mennä, ne eivät kun oikein siellä viihdy, tytöille tai siis tarkoitan isoille tytöille kyllä heitän sademanttelit niskaan ja menoksi, mutta Gillelle en raaski ostaa vielä kun se on kasvavassa iässä. Ihan turha ostaa uutta takkia joka kuukausi, tai lähes joka kuukausi. Mutta ulos sen raahaan oli sillä manttelia päällä tai ei, sisälle kun tullaan takaisin on pieni kuivaus tuokio heti eteisessä.

Myös pannuun ottaa se että Gille on "unohtanut" sisäsiisteyden opit, ulos tuo pikku prinsessa ei mene pissalle. Ulos kyllä menee, mutta tulee lujaa vauhtia sisälle pissalle, hermot menee! Kerran ulkoilin sen kanssa tuossa pihassa 20 minuuttia sateessa ja kun tultiin sisälle niin semmoista kyytiä pissalle olohuoneen mattolle. Käämit palo! Siinä hetken ärisin koiralle kiukkuisena siivoten erittäin tympääntyneenä pissoja ja mentiin uudestaan ulos, mutta ei sinne mittää tehdä, prinsessoja kun ollaan! Todella rasittavaa...

Päivityskin on jäänyt vähän unholaan kun kaikenmoista menossa yhtäaikaa. Viime viikonloppuna käytiin koirien kanssa metsässä ulkoilemassa, äiti ja Jami myös mukana, tässä vähän kuvasatoa siitä päivästä.

Jami
  Gille
 Jami

Koirilla oli hauskaa, käytiin vähän erillaisia reittejä, enemmänkin niitä sivupolkuja - eikä yleisiä ulkoilureittejä. Koiratkin saivat sitten vapaana kirmata, ilman että tarvi joka mutkaa käydä etukäteen tarkistamassa ettei kettään vaan tule vastaan. Valituksia kun saa aika usein, en itse ole kuin pari kertaa vaikka koirat olisi kytkettynä - koiria pitäisi ulkoiluttaa koirille tarkoitetussa paikassa, eli missä? Harjavallassa kun ei ole koirapuistoa, koirakenttä löytyy mutta sekin tarkoitettu treenaville koirille ja tietenkin jäsenille. Siinä on kyllä metsää, mutta siellä risteilee todella paljon näitä yleisiä lenkkipolkuja, joten missä pitäisi ulkoiluttaa? Kaikki muutkin koirakot käyvät Hiittenharjun metsissä, jopa yleisillä lenkkipoluilla - monesti koirat vielä irrallaan. Mielestäni siinä ei ole mitään väärää kunhan koirat on kytkettynä, eikä niistä ole turhaa vaivaa muille liikkujille - tarkoitan nyt sitä etteivät ne rähise vastaan tuleville ihmisille, hyöki päi tai kävele muuten vain päin prinkkalaa - pujotellen puolelta toiselle jatkuvalla syötöllä. Näitäkin nähty enemmän kuin tarpeeksi! Ja sitten minä saan valitukset kun koirat kulkevat nätisti vasemmalla puolelle, kun vastaan tulevan koira hyppii puolelta toiselle - niin mulle karjutaan että opettele kulkemaan omalla puolella. Eli toisin sanoen millä puolella? Keskellä metsää?


Tästä polulta aloitettiin meidän lenkki, aika iso kinttupoluksi, mutta ei ole yleinen. Lähinnä autoilijat käyttävät sitä, sekä paikalliset crossi ajajat, kuten keskellä olevasta tummasta jäljestä voi päätelläkin. Näillä tienoilla vain pikkuiset olivat auki ja isot tytöt olivat kytkettynä. Yleinen lenkki polku kulkee vasemmalla puolella, suhteellisen lähellä, joten varmuudeksi isommat vielä kytkettynä. Etteivät vaan vahingossakaan saa vainua ja eksy väärälle reitille, muiden liikkujien kauhuksi.


Loppupeleissä kuljettiin tämmöistä polkua pitkin, tällä kertaa kaikki irti. Voi sitä riemun rajaa kun neljä pinseriä ravaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti