lauantai 26. tammikuuta 2013

Match Show Luvia

Tänään lähdin Sannin ja Kimblen mukaan Luvian Match Show:hun, en ottanut omia koiria mukaan, katsotaan josko sitten seuraaviin sitten ottaisi :) Kuvailin paljon koiria, mutta valitettavasti jotkut kuvat epäonnistuivat, mutta liitän tänne hyvän kuvakokoelman ja niitä on paljon!
Tuli myös juteltua satunnaisille ihmisille, kuten mulla yleensäkin on tapana. On mukava tavata ihmisiä, jotka eivät heti katso kieroon, kun vähän koettaa pientä keskustelun tynkää viritellä. Varsinkin afgaanin omistajan kanssa tuli juteltua hyvä tovi, oikein mukava nainen. Kiva tietää, että tälläisiä ihmisiäkin on vielä maanpäällä!


Ikävästi maneesissa oli kylmä, joten hetkellisen seisonnan seurauksena olin aivan jäässä. Harvemmin maneesit mitään lämmitettyjä on, vaikka niitäkin kyllä on, mutta tämä oli tämmöinen perus maneesi. Omaksi lämmikkeeksi tinssasin paikallani, se auttoi vaikkakaan ei tarpeeksi. Monet koiratkin tärisivät, joten ihmiset pitivät niitä liikkeessä ja monellä oli vielä jonkunmoinen talvimantteli päällä. Ja pienet koirat menivät sopivasti sylissä :) Ei ehkä ihan paras mahdollinen paikka, mutta huomattavasti parempi kuin seisoa ulkona, jossa vielä kaiken kukkuraksi alkoi sataa lunta!


Mätsäreissä on se hyvä puoli, että näkee paljon erilaisia koiria. Toki näyttelyissäkin, mutta siellä tulee yleensä seisottua oman kehän laitamilla, joten näkee enimmäkseen sen läheisyydessä pyörivät rodut. Mutta mätsäreissä näkee useita rotuja sen enempää sielläkään kiertelemättä, yleensä vaan seurailen ja ihailen muiden elukoita.

Jos palataan hieman Kimblen suoritukseen, niin olen sivusta katsojana todella ylpeä! Poika käyttäytyi oikein mallikkaasti ja saikin yleisön joukosta jonkun verran kehuja. Ei mitään turhia hötkyilyjä suuntaan eikä toiseen, vaan nätisti Sannin rinnalla tallusteli eteenpäin ja pääsi hienosti punaisten (ns. parempien) jatkoon. Sitten vain odoteltiin pentukehän päättymistä, jotta tapahtuisi tämä loppu arvostelu. Voitteko uskoa, että lähes puolitoista tuntia meni pelkästään pienten pentujen arvosteluun? Huh, se tuntui ikuisuudelta! Vaikka siihen ei niinkään huomiota kiinnittänyt, kun seura oli todella rattoisaa ja hauskaa :)
Mutta lopulta kun Sanni ja Kimble meni punaisten kehään, jännitin siellä laitamilla. Sijoitusta odotettiin ja se myös saatiin. Kimble kurvasi hienosti punaisten kakkoseksi! Wau! Tässä parit parhaimmat otokset Kimblestä ja Sannista.



Suomenajokoira
Englanninspringerspanieli

Leonberginkoira
Rottweiler (pentu)
Italianvinttikoira


Kääpiösnautseri
Venäjän vinttikoira
Eurasier








Havanna
Australianpaimenkoira
Samojedinkoira




Welsh corgi
Englanninbuldoggi
Whippet


Tanskandoggi
Suomenlapinkoira
Lyhytkarvainen Collie






Afgaaninvinttikoira (pentu)

Staffordshirenbullterrieri
Afgaaninvinttikoira


Saksanpaimenkoira

Aika kuvapainoitteinen päivitys ja noi kuvat nyt on tuolla miten sattuu, blogi ei antanut laittaa niite sillee hienosti vierekkäin, kuten Kimblen kuvat sait, muut vaan loikki pitkin ja poikin! Ärsyttävää! 

5 kommenttia:

  1. Sattumalta eksyin tänne, ja täällähän on meidän pojasta kuvia, jee! :) Eli tuo musta, jolla on valkoista rinnassa on italianvinttikoira. Tuo harmaaraidallinen taas whippet. Saanko tallentaa tuon meidän italiaanon kuvan? :)

    Oli kyllä kivat mätsärit ja mukavia ihmisiä. Meitäkin vähän tuo kylmyys häiritsi, kun koirallaakaan ei turkkia ole nimeksikään ja pentuluokka tosiaan kesti huisin kauan. Kiva kun näitä viitsitään kuitenkin järjestää. :)

    VastaaPoista
  2. Mahtavaa, että jätin hyvän kuvan itsestäni ;). Oli mukava jutella! Tosi harvoin todellakaan tapaa ihmisiä, joiden kanssa oikeasti saa kunnon keskustelua aikaan :)

    Oltiin muuten loppujen lopuksi BIS1, jee :D

    T: afgaanin om.

    VastaaPoista
  3. Et sattunut saamaan nöffejä tai bernhardilaista kuviin? Niitä isoimpia pentuja siis?

    VastaaPoista
  4. Et sattunut isoja pentuja kuvaamaan enempää?

    VastaaPoista
  5. Riina // Toki saat ottaa kuvat :D En ollut roduista ihan varma, joten heitin vähän johonkin suuntaan ja siksi kysymysmerkki perässä :)

    Anonyymi // Valitettavasti isoja pentuja en kuvannut. Taisin pari otosta ottaa, mutta kuvat olivat epätarkkoja, joten jätin julkaisematta. Kaikki onnistuneet ja julkaisu kelpoiset otokset olen linkittänyt tänne.

    Sanna // Todellakin jätit! Harvemmin itsekkään tapaan kovinkaan puheliaita ihmisiä, mieluusti kyllä keskustelisin kenen kanssa tahansa, varsinkin jos juttua lähtee :D
    Onneksi olkoon! Kyllä se teiän neiti oli vaan upea!

    VastaaPoista