lauantai 10. lokakuuta 2009

Tallilla

Elikkä mä kun käyn nykyään ratsastamassa tuossa Nakkilassa yhtä hevosta, tämä hevosen omistaja Suvi sanoi että voin ihan vapaasti ottaa koirat mukaan tallille. Tero lupautui sitten tulemaan seuraksi tallille.

Ensimmäisellä kerralla meillä oli Ani mukana. Tyttö oli hieman jännittynyt uudessa paikassa, mutta rauhoittua nopeasti. Suvin omat koirat Nessi ja Peppi ottivat meidän tytön iloisesti vastaan. Ani seurasi uusia ystäviä reippaasti :)
Mutta paras osia oli kun hain Faran tarhasta, Ani oli ihmeissään suuresta "koirasta", yritti jopa saada hevosta mukaan leikkiin :D Ani yritti näykkiä hevosen jalkoja leikkimielellä, sekä juoksi hevosta ympäri innoissaan. Onneksi Fara on rauhallinen yksilö ja tottunut Suvin koiriin. Nessikin syö hevosen karsinassa, kun laitan Faraa kuntoon :D

Ratsastaessa Ani yritti lähteä peräämme :D Mutta Nessi tuli sitten leikkimään Anin kanssa ja meidän neiti keskittyi toiseen koiraan, onneksi! Eipä enää ulissut innoissaan :D

***

Seuraavalla kerralle meillä oli Netta mukana. Netta oli paljon rennompi, tyttö nuuskutteli ja sinkoili ympäriinsä. Nessi otti Netan hyvin vastaan, yllyttäen neitoamme leikkiin :D Peppi oli hihnassa kiinni, koska Suvi oli juuri lähdössä Poriin.
Netta pelkäsi hevosta kuollakseen, mutta mielenkiinto vei kuitenkin voiton ja karsinassa ollessaan Netta ja Fara nuuskuttivat toisiaan. Harmi että kamera oli jäänyt kotiin! Ehkä joskus :)
Kun ratsastelin, Netta istui tyytyväisenä Teron sylissä, mutta jossain vaiheessa Tero meni moikkaamaan Peppiä, että tytöt saivat hieman touhuta.
Kun Fara sai tunninlopuksi leipää, Netta oli heti osingoilla mukana :D JA tyttö jopa kävi karsinassa nappaamassa Faran viskomia palasia! Ohhoh!

***

Koirat saivat aikamoisen kokemuksen, tallilla on paljon hajuja :)

2 kommenttia:

  1. Semmoin pieni pelko hevosta kohtaan on koiralle huomatavasti terveellisempää kuin liiallinen rohkeus ja tyhmänrohkeus. Kaikki hevostet eivät siedä koiria ja potku koiraan voi olla kohtalokasta. Netan isoveli Maxi on saanut kerran kaviosta ja koira oli saikulla ja tallikiellossa pitkän aikaa.

    VastaaPoista
  2. Meillä on kans molemmat koirat ollut tallilla. Miki haukkuu hevosille ja yrittää saada niitä leikkiin, lopettaa haukkumisen heti kun kiipeän selkään. Miki on mukana maastolenkeillä ja on löytänyt josta paikan kärjestä tai sitten menee hevosten välissä ja hevoset jättävät suosita tilaan.

    Nuka suhtautuu paljon rauhallisemmin. Haistelee mutta ei hauku. Molemmat tulee samaan karsinaan hevosen kanssa. Nuka on vielä niin pieni ettei pääse lenkille mukaan. Mutta mikään ei oo sen parempaa kun olla heppa ja koira lenkillä aurinkoisena päivänä.

    VastaaPoista