keskiviikko 12. marraskuuta 2014

Jyväskylän kansainvälinen näyttely 8.-9.11.14

Jamin kanssa käytiin taas pitkästä aikaa näyttelyissä, tällä kertaa vähän pidemmällä täältä Satakunnan maisemista, ihan Jyväskylässä asti. Matkaseurana oli äiti, Silja ja Jami tietenkin, se tärkein koko näyttelyhupakassa. Mentiin Jyväskylään jo perjantai illalla, oltiin varattu huone hotelli Alexandrasta, josta ei ollut pitkä matka Paviljonkiin missä sitten kyseiset näyttelyt olivat. Meillä siis kehä oli lauantaina siinä puolen päivän jälkeen.
Hotellissa oli suhteellisen paljon koira asukkeja, ainakin respassa oli koiria paljon kun käytiin kirjaamassa itsemme sisälle. Meillä huone oli neljännessä kerroksessa, heti hissin läheisyydessä - kolmas kerros oli allergia käytävä, sinne ei ollut eläimillä mitään asiaa.
Jami oli ensimmäistä kertaa hotellissa ja menokin näytti siltä. Se pelkäsi ovia mistä mentiin sisälle, hissi oli ihan kamala, sekä meidän kerroksen lasi ikkuna oli sitten niin pelottava, että koira enimmäkseen käveli ryömimis tyylillä. Olimme huvittava näky - monet nauroivat, mutta tulivat juttelemaan että mikäs meidän koiraa vaivaa. No ei siinä itselläkään meinannut pokka pysyä, kun koira näytti niin hölmöltä ketarat levällään seisten. Mutta muuten meni todella kivasti, Jami ei huutanut ollessaan yksin huoneessa, oli fiksusti muiden koirien kanssa hississä, eikä kyllä lenkeilläkään temmonnut meitä kumoon innokkuudellaan.

Lauantaina tosiaan oli meidän kehä, pinsereitä oli ilmoittautunut huimat 19 kappaletta, muistaakseni 2 tai 3 oli jäänyt sitten loppujen lopuksi pois. ensimmäiseksi tosiaan oli junnu urosten kehä, jossa tuomari halusi että koira nostetaan pöydälle tutkittavaksi. Voi kökkö, Jami on ainoastaan lääkärissä ollut pöydällä, muuten se on aina tutkittu näyttelyissä lattialta käsin. No kuitenkin siinä kehässä oli vaan yksi koira, koska kilpakumppania ei näkynyt. Koira nostettiin pöydälle ja sitten tuntuikin että heidän esityksensa meni vähän pipariksi. Koira näytti jännityneeltä pöydällä olon jälkeen ja väisti tuomaria. Harmitti naisen puolesta.
Jamin kanssa nuorten urosten kehässä oli kaksi muuta, todella kivan näköisiä uroksia ja kaikilta sitten kysyttiin että haluavatko he että koira tutkitaan pöydällä vai ei. Yhdestä suusta vastaus oli että ei. Onneksi!
Taisi sitten loppujen lopuksi meidän kehän voittaa se ruskea, sitten kakkoseksi tuli se toinen musta ja Jami jäi kolmanneksi, tuloksella ERI. Elikkä meidän kisat olivat siltä erää pulkassa, koska SA ei saatu, että oltaisiin voitu jatkaa kilpailuluokkaan.

Tuomarina oli Schogol George, Georgiasta

Jamin arvioinnissa luki näin;

"18 months. Almost square, medium length of head, could be bit longer ribcage, good muscle tone and body substance, moderate rear argulations"

Arviointiin ollaan tyytyväisiä, hyvä mieli jäi kaiken kaikkiaan Jyväskylän reissusta. Kokemusta tässä haetaan Siljalle ja Jamille lisää, koska nyt ensi vuoden alusta alkaen olisi viidet eri näyttelyt mihin Jamin haluaisin viedä. Turussa oli heti tammikuussa yhdet ja toiset olisivat maaliskuussa. Sitten Tampereella, Raumalla ja Harjavallassa olisi toukokuussa. Porissa sitten olisi ne kuudennet, mutta ne menee sinne elokuuhun, joten sitä en vielä laskenut tähän alkuvuoden näyttelykalenteriin.

Kuvia ei ikävä kyllä ole, kameraa en raahannut mukaan, enkä sitten kännykälläkään kuvannut, koska akkua ei pahemmin ollut. Olin unohtanut ladata sen hotellilla, dementia vissiin alkaa vaivaamaan. Mutta mitä me kuvilla, pääasia että tekstiä saadaan kehiin :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti