keskiviikko 7. toukokuuta 2014

Vatsa kuralla

Tuhottu kukkaruukun sisältö!
Noniin Gillellä vatsa aivan kuralla, epäilen vahvasti että johtuu siitä että koira syö kukkaseni! Olen jo pariin otteeseen istuttanut orvokkeja ruukkuihin ja laittanut ne takaterassia koristamaan, niin Gille on niitä heti nyhtäämässä kun selän kääntää. Mistäkö tiedän että on Gille? Siitä että pariin kertaan tytöt olleet erikseen ulkona, kun vanhat rouvat eivät sinne tohdi mennä, niin Gillehän se on heti kukkaruukuissa. Mikä niissä mahtaa niin kiehtoa? Todella tympivää istuttaa joka päivä, tai vähintään joka toinen päivä uusia. Ehkä jätän nyt väliin - vaikka kovasti haluaisin takaterassin viihtyisäksi kukkasten avulla, mutta Gille ei taida olla samaa mieltä kanssani. Plääh mälsää!

Nyt Gille on sitten erilaisella ruokavaliolla kuin Ani ja Netta, tosin vain sen ajan että vatsa tasoittuu. Neiti saa nyt kaksi kertaa päivässä; 2dl keitettyä riisiä ja 1dl raejuustoa. Tämä sitten taas aiheuttaa sen, että vanhemmat neidit siirtyvät paastolle, kun eiväthän he voi syödä nappuloita kun toinen saa eri ruokaa. Ihme hienohelmat! Jamilla onneksi sama ruokahalu sai vaikka Gille saa erilaista ruokaa. Toki voisinhan erikseenkin syöttää, mutta tiedän että vanhemmat neidit jatkavat paastoa. Kokeiltu on! Silloin kun Gille oli vielä pentu ruualla, niin eiväthän hienot rouvat voineet syödä kun eivät saa samaa nappulaa kippoihinsa. Todella rasittavaa! Syötettiin erikseen, mutta eipä auttanut. Välillä kun nälkä oikeesti yllätti, niin sitten syötiin, muuten ei toivoakaan. Mikähän siinäkin sitten on...?

Jami, Ani ja Gille
Onneksi Gille juo ihan normaalisti, eli ei tarvitse pakko juottaa tai keitellä lihalientä. Kuivuminenhan on vaarana kun koiralla on vatsa kuralla, eikä juo omatoimisesti. Joten siinä suhteessa ollaan ihan hyvällä mielellä, vaikka muuten on todella raastavaa. Gille vinkuu ylös yöllä kerran pari, kun on päästävä käymään ulkona - onneksi näin, eikä vaan mene ripuloimaan ympäri makuuhuonetta! Ja työpäivän ajan ei pysty pidättelmään, joten siivottavaa löytyy kun kotiin tullaan. Tänään onneksi olin kaukaa viisas kun lähdin tallille, levitin sanomalehtiä lattialle kahteen paikkaan, mihin Gille viimeksi oli tehnyt hätänsä, niin oli käynyt asioilla lehtien päällä kun olin poissa. Mikä helpotus! Ainoastaan ihmettelen, miksi oli myös pissannut lehdille...? Ei ole moneen kuukauteen enää pissinyt sisälle, joten miksi nyt? Ken tietää, mutta onneksi tämäkin oli tehty lehdille. Toivotaan nyt parasta että vatsa tasoittuu nopeasti, eikä tätä ripulikautta jatku enää kovinkaan pitkään. Eihän se koiralekkaan ole mukavaa, miettikää omalle kohdallenne, ei yhtään hyvä juttu!

Eikä Gille ole onneksi yhtään nuutunut tai alakuloinen, mitä voi myös esiintyä ripuloivalla koiralla. Neiti on oma energinen itsensä. Canikur kuuri aloitetaan myös tänään, se edistää myös vatsan tasoittumista, joten toivotaan että Gillen olo helpottuu nopeasti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti