perjantai 6. helmikuuta 2009

Taas täällä

On paljon tapahtunut sinä aikana kun nettimme joutui huoltoon hitaudensa vuoksi. Kolme viikkoa ilman nettiä! Ääh pää oli seota. Mutta mennäänpä asiaan...

Elikkä tutuistuimme Porissa asuneeseen pinseri poika Novaan ja Reijaan (Anin ja Netan linkistä löydöt Novan blogin), ensimmäiset treffit sujuivat oikein mallikkaasti. Koirat tulivat mitä parhaiten toimeen keskenään :) Ehkäpä kun Netan ensi juoksut ovat ohi, tapaamme jälleen paremmalla ajalla. Siis tapaamme :D


Pinseri poika Nova koko komeudessaan :)


Tässä pientä esimakua pinsujen touhuista :D Nova joutui neitojen hyökkäyksen kohteeksi.


Ani ja Nova katselevat yhteiseen tulevaisuuteenko? :)


Netta rääkkää Novaa :P


Toisinaan otettiin yhdessä ihan rennosti, nuuhkittiin maita ja mäntyjä :)


Pinserien tunnettu hepulikohtaus ryhmärämänä :DD

******

TV1 tuli tässä viikko pari sitten koiriin liittyvä dokumentti, "Sairaaksi Jalostettu". Ohjelma ei ollut mitään hienoa katsottavaa, säälitti ja vitutti. Miten nykyajan ihmiset voivat olla noin tyhmiä?! Ei muka mitään väliä sillä että koiria siitetään omien lähisukulaisten kanssa, kuten esim isä-koira oman tyttären kanssa. Ei HALOO! Se on järkyttävää eikä mielestäni vie koiria parempaan suuntaan, kuten siinä yksi mies väitti.
Jalostukseen käytetään muka terveitä koiria, pyh ja pah. Ainakin dokumentin mukaan sairaita koiria käytettiin paaljon paaljon enemmän!

Entäs se että terveet rhoedesinkoiran pennut tapettiin vain sen takia, ettei niillä ollut selässä ridge (vastakarva viiva) merkkiä. Miksi tappaa terveitä pentuja? Pitäisi olla parempi syy, kuin se että "Se on rotu vika". Juu mikä ei koiraa häiritse.
Hyvät ihmiset käyttäkää järkeä!

Järkytti myös katsella näyttelyitä käyviä Saksanpaimen koiria. Perse melkein maassa ne möngersivät eteen päin. Jaloissa ei kunnon koordinaatia. Lonkkaviat pahimmillaan. Ja sitten vielä haukuttiin työlinjaisia saksanpaimenkoiria, mikä mielestäni näytti paljon paremmalta ja terveemmältä!
"Sellaiset työlinjaiset sakut pitäisi hävittää", sanoi näyttelytuomari. Minkähän takia? Sen takia koska ne eivät sovi näyttelyihin linjojensa vuoksi. Terveys on mielestäni tärkein asia, ei niinkään se miltä koira näyttää. Kuten vaikka basset hound, jota nainen sanoi että on vain paranneltu vuosien saatossa. Paranneltu? Ei mielestäni, maavaraa oli ehkä 2-5cm. Halat aivan kurttuja täynnä, korvat melkein maassa.

Raivostuttavaa! Vituttaa! Suututtaa!

*****

Ja Netalla alkoivat ensimmäiset juoksut 20.1 ja Anilla pari kuukautta sitten (20.10). Sama päivä :D
Rauhoittui neiti ihme ja kumma, aivan kuin erikoira. Olen tottunut sellaiseen villiin ja energiseen koiraan, myös sisällä. Mutta nyt sisällä se makoilee ja leikkii hieman, mutta ei enää turhia hössötä. Ulkona on oma itsensä energiaa piisaa :D


Tässä Netan pöksyt :) Neiti tottui niihen ihmeen hyvin, eikä edes yrittänyt repiä niitä pois.
(vaihdoin noin pöksyt myöhemmin yhden isompiin, eivätkä tippuneet niin helposti)

*****

Ilmat ovat suosineet meitä ihmeen hyvin, olemme jopa käyneet jäillä hieman juoksemassa :) Netalla olen joutunut pitämään takkia, neiti muuten vinkuu syliin kylmyyden takia. Vaikka vauhtia riittää Anin kanssa peuhatessa. Ani on nykyään niin villi ja energinen että oikein ihmetyttää :D Yleensä niin nössö ja rauhallinen Ani, on nyt villi ja vapaa.


Tässä vähän kuvaa miten ulkona pysytään lämpimänä :D

2 kommenttia:

  1. Kiva että ootte löytäny pinskukavereita :D Eiks toi Nova muuten oo tytön nimi? x) Näyttää ihan rotikalta :D
    Mäki katoin sen dokumentin, ei kyllä ollu mitään kivaa katottavaa :S

    VastaaPoista
  2. Moi!
    Mainioita pinsu kuvia! On Novalla ollut kahdessa neitokaisessa kestämistä.

    Mä katsoin myös sen britti dokumentin, oli ihan kamalaa katsottavaa. Ja se että paikallinen kennelliitto hyväksyy kaiken sen!?!? Ei voi käsitää!

    Mukavaa talvea teille kaikille!

    t. Saara

    VastaaPoista