lauantai 4. huhtikuuta 2015

Uusia nappuloita ruokintaan?

Olen jo tovin seuraillut tyttöjen ruokailua tai pikemminkin että sopiiko tällä hetkellä oleva nappula sittenkään meidän koirille - meillä siis syötetään Jahti&Vahti kana-riisiä. Lyhyen ajan sisällä on tullut hieman muutoksia, esimerkiksi; uloste on vihertävää, koirilla jatkuvasti nälkä, turkki hilseilee tavallista enemmän pannan kohdilta, pierut haisee, siis haisee ihan jäätävälle!
Olen lukenut paljon kommentteja kyseiseen ruokaan liittyen ja monen koiralla samaa ongelmaa havaittavissa - eli kyseinen nappula ei taida enää sopia ihan niin hyvin meidän tytöille? Koska todella moni tuttukin on sanonut, ettei tuo nyt ihan normaalia ole että uloste vihertää. En usko että madotukseen liittyy, koska se on jo hoidettu. Aika siis katsoa löytyisikö yhtä hyvin maistuvaa nappulaa kohtuu hintaan - mitään tuhottomasti en viitsisi maksaa ruuasta, koska kolme suuta ruokittavana, mutta jos se maistuvin nappula on hintavaa, niin sitten sitä ostetaan.

Olen jo alustavasti vähän tsekkaillut kokeilun arvoisia nappuloita - tällä kertaa en edes osta markettien nappulaa, koska ne kaikki on jo kokeiltu, mutta mustista ja mirristä löyty kolme ihan kivan kuuloista nappulaa. Hinnatkin ovat ihan kohtuullisia ja kaikki ruuissa on kana vaihtoehto, meidän tyttelit kun eivät kovin mielellään syö mitään liha tai riista ruokaa.


Ensimmäisenä vaihtoehtona on Brit Premium - ainoana miinuksena on että sisältää vehnää. Tytöillä ei tietoisesti ole allergiaa, mutta olen yrittänyt sitä sulkea vähän pois ruuasta. Kananliha 41 % - enemmän kuin nykyisessä nappulassa.
Rotusuosituksissa lukee jopa pinseri!
Jonkun verran selasin tästä ruuasta muiden kommenteja, mutta täytyy aina muistaa että koirat ovat yksilöitä, se mikä käy hyvin toiselle ei sitten taas käy toiselle. Itse kuitenkin tarvis löytää kolmelle koiralle yhteisesti sopiva ruoka. Palautetta oli laidasta laitaan, toiset sanoo että ihan paskaa sapuskaa ja toiset taas sanoo että oikein erinomaista.
Onko teillä kokemuksia kyseisestä ruuasta?


Toisena vaihtohtona on Profine - ei sisällä riisiä, mutta perunaa. Ainakin jossain sivulla oli joku eläinlääkäri sanonut että sopii erinomaisesti herkkävatsaiselle. Itse kuitenkin aina kuullut että peruna ei kuulu koiran ruokavalioon. Mutta kuitenkin, tästä ruuasta luin aika paljon positiivista palautetta. Kanaa ja kasviksia 60% - kiva olisi tietää että mikä sitten on se kanan osuus tuosta määrästä.
Ihan kohtuu hintaista - ajattelinkin että pitäisikö kuitenkin ensin ostaa tätä ruokaa sellainen pieni säkki ja testata miten tytöille maittaa, sitten vasta testata tuota Brit Premiumia.
Onko teillä kokemuksia kyseisestä ruuasta?



Kolmantena vaihtoehtona on varmasti monelle tuttu Pure Natural - tai ainakin siinä suhteessa että paljon mainostettu ruoka. Lihapitoisuus 59%  - joista 38% on tuoretta kanaa ja kalaa. Ihan hyvältä kuulostaa ja tästäkin kuullut paljon hyvää.
Hinta on hieman suurempi kuin kahdessa edellisessä, mutta ei kuitenkaan niin iso ettenkö ihan vakavissani voisi kyseistä ruokaa harkita tytöille.

Onko teillä kokemuksia kyseisestä ruuasta?






Tätä kaikkea voisi veulata ja jossitella, kyllä sitä kuitenkin on tartuttava härkää sarvista ja hankittava testattavaksi joku noista. Siinähän sitä sitten näkee, että tapahtuuko tytöissä muutosta tai onko edes tarpeeksi maittavaa meidän nirsoille elukoille.

Vai onko jollain mahdollisesti ehdotuksia kokeilun arvoiseen nappulaan?

Olen myös testannut Booster merkkistä - ei maittanut, jäi syömättä, joten säkki lahjoitukseen. Tässä alkaa ihan menemään neuvottomaksi, kun ei millään meinaa enää löytää uutta sapuskaa. Jahti&Vahtia kuitenkin reilut pari vuotta mussuteltu ja nyt vasta tulee muutoksia - toki on sanottu että nappuloiden valmistuksessa on tehty jonkunmoisia muutoksia, tai mitä lie, että siksi ei enää sovi monille koirille. Mutta eikun aloittamaan uudestaan tätä nappularallia.

Kokemuksia ja mielipiteitä vaan tulemaan, otan innolla vastaan ehdotuksia ja neuvoja!

6 kommenttia:

  1. Jos j&v ei sovi niin unohtaisin suosiolla kaikki viljapitoiset ruuat. Eli pure ja brit premium pois. Purenatural on muutenkin aika yliarvostettua. Profine voisi olla kokeilemisen arvoinen jos koirien vatsat sietää perunaa. Tai sitten brit care.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi! Valitsin tosiaan kolme ihan hyvän kuuloista sapuskaa, viljapitoiset tosiaan oli vähän kiikun kaakun, allergiaa tosiaan tytöillä ei ole, mutta vähän yrittänyt jättää sitä ruuista pois. Brit Care oli harkinnassa myös, mutta kun sisältää lammasta - eikä meidän nirso Ani siitä välitä, joten oli pakko jättää pois harkinta listalta -.-

      Poista
  2. Moikka! Törmäsin blogiisi ihan sattumalta kun etsin J&V:n omegaöljystä kokemuksia ja sulla siellä aiemmissa kirjoituksissa siitä olikin. Oli pakko pysähtyä nuista nappuloista kertoilemaan kun oli näin tuore postaus!
    Mä syötin tota Purenaturalia corgilleni jonkin aikaa ja se sopi sille kyllä oikein mainiosti (maissin vähyys on tolle selvästi se maistuvuuteen vaikuttava asia :D ). Hintavaa tosin oli ja tuo lihaprosentti on vähän huijattu (palaan siihen kohta) niin ollaan nyt testaamassa hieman edullisempia merkkejä. ANF-nimistä merkkiä meinattiin kokeilla seuraavaksi, sieltä löytyy jos jonkinmoista versiota kohtuu edulliseen hintaan ja on maissiton, mutta nappulakoko on kuulemma pieni.
    Eli noista lihaprosenteista: Esim. tuossa Brit Premiumissa on ilmoitettu pussin kyljessä kananliha tuoreena, eikä esim "kananlihajauho" tai "kana (kuivattu)". Tällä saadaan lihaprosentti näyttämään suuremmalta kuin se oikeasti onkaan - liha kun kuitenkin on nappulaa varten kuivatettava. Kananlihasta on kosteutta n 70% eli lopullinen kanan osuus tuossa napussa olisi nopealla matikalla 12,3% = todella vähän. Purenaturalissakin on osa lihoista ilmoitettu tuoreena ja laskeskelin aikoinaan että siellä jää lihaprosentti sinne 30 hujakoille = ihan ok. Maissittomuus on ruuissa monesti se mikä maksaa paljon, maissi kun on tosi halpaa ja helposti käsiteltävää massaa, vaikkakin ravintoarvoiltaan aika tyhjää.
    Mutta kokeilemallahan se loppupeleissä selviää mikä omille koirille sopii, ja Profinesta (sekä Brit Caresta) oon kuullut monilta hyviä kokemuksia, jos tosiaan perunaa masu kestää. Joillain käy peruna paremmin kuin riisi tai maissi, joillain taas toisinpäin. :) Mutta tuo lihaprosentti oli se pääpointti mihin halusin tulla kiinnittämään huomiota; ne koiranruokavalmistajat osaavat olla ovelia noissa jutuissa! :D
    Toivottavasti löytyy sopiva ruoka teidän pinsereille, tsemppiä etsintöihin! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia tosi paljon! Enpäs olekkaan tuollaista ajatellut ollenkaan, damn tosiaan osaavat huijata, mäkin olen sitten ihan sokeasti mennyt halpaan :D profine meillä tosiaan nyt kokeilussa, ensin söivät sitä hyvin, nyt vanhemmat vähän nirsoilevat, tiiä sitten, mutta j&v jää meiltä pois koksa muutosta on jo tapahtunut lyhyessä ajassa.

      Poista
    2. Tosiaan toivotaan nyt että se profine olisi se meidän tuleva nappularuokamme, ruokien kanssa pelaaminen on todella stressaavaa, vaikka nirsoilemaan en ole opettanut, niin noille ei nyt vaan kaikki käy ;)

      Poista
  3. Happy Dog on kokeilemisen arvoinen! Täällä liputetaan sille. Hampaat kunnossa, turkki kiiltää, ulosteet pieniä ja koirat elinvoimaisia. Suosittelen 😊

    VastaaPoista