maanantai 11. toukokuuta 2015

Harjavalta ryhmänäyttely 10.5.2015


Ensimmäinen kuva kertoo varmasti enemmän kuin tuhat sanaa, mutta kerrotaan nyt kuitenkin, katsotaan millaista tekstistä tulee kun olen edelleen ihan liekeissä tästä huimasta saavutuksesta.

Jami tosiaan ilmoitettiin kotikunnan eli Harjavallan ryhmikseen. Mikäs siinä viiden minuutin ajomatka paikan päälle ja meillä kävi vielä hyvä tuuri kun ei tarvinnut parkki-tai sisäänpääsy maksua maksaa. Pinsereitä kaiken kaikkiaan kuusi - tuttujakin nähtiin - joten kuultiin että Jamin kanssa avoluokan uroksissa olisi vain yksi kanssa kilpailija. Tuttua puuhaa, nuorten luokista kun aloitettiin niin joko yksin tai kaksin ja näyttävästi avoluokissa meno jatkuu samanlaisena.

Kun meidän kehän alku koitti, niin voitte vaan uskoa kun nähtiin se toinen uros, niin omaan silmään rakenteellisesti Jamin kanssa saman tyyppinen - aika vanttera ja suhteellisen kookas. Siinäpä on sitten tasavertainen vastustaja. Sen enempää kehää selittelemättä niin oltiin loppujen lopuksi ERI SA PU1 ROP SERT sekä vihdoista ja viimein FI MVA. Wohoooo! Voitte vaan uskoa sitä tuulettamista kun näin kävi. Toinen avoluokka kun Jami täytti 2 vuotta ja siitä muotovalioksi. Mitähän Jami on nyt kaksi vuotta ja huimat kaksi viikkoa vanha?

"Good sized male. With enough good type of head. In static correct topline, good chest, well boned. Correct angulations. Not enough correct toplinen when moving."

Tuomari oli Iuza Beradze, Tsekki


Tämä kaikki sitten tarkoitti sitä, että ensimmäistä kertaa oli meidän mentävä ryhmäkehiin kaikkien päivän ROP-koirien kanssa, eritoten FC2 ryhmän koirien kanssa. Koska Harjavallassa sunnuntai kehät olivat FC2 ryhmälle. Ikävä kyllä tuomari tiputti tosi rankalla kädellä porukkaa pois - meidät myös, joten meidän osaltamme päivä oli pulkassa. Aivan super mahtavat fiilikset koko päivästä ja saatiin se mitä haettiin - Jami valioksi.


Kotiin kun päästiin, niin ensimmäiseksi pistin kennelliittoon omakoiran kautta valionarvohakemuksen, tai toisin sanoen vahvistuksen. Kunniakirjaa en ottanut, vaikka olisihan sellainenkin ollut ihan kiva. Mutta mielestäni tämä kaikki, muistot, ruusukkeet, pokaalit ja kuvat ovat huomattavasti tärkeämpiä kuin kunniakirja missä kerrotaan että Jami on valio. Vähän tylyä? En pahalla, mutta mielipiteeni on tämä.

Vielä tarvitsisi pinserit ry:hyn pistää Jamista kuva sinne valio osioon ja sitten joskus ja kun nuo tulekset päätyvät nettiin asti, niin Jami pääsee jalostusuroslistalle.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti