lauantai 7. kesäkuuta 2014

Pinserien erikoisnäyttelyt 7.6 Tuusulassa

Noniin Jamin ensimmäiset näyttelyt ohi ja ei voi muuta sanoa kuin erittäin tyytyväinen olen! Silja onnistui handlaamisessa erittäin hyvin ensikertalaiseksi - Jami jopa käyttäytyi ihan fiksusti - ainakin pienen osan ajasta. Muuten se sitten vaan inisi, vaikkei sen kummempia puuhaillut, mutta sellainen jatkuva piippaaminen vieressä on aikas turhauttavaa.
Junnu kehässä kiitettävästi kilpailijoita, 12 kappaletta! Pärjättiin silti hyvin, vaikkei jatkettukkaan kilpailuluokkaan, mutta ei se meitä haitannut, kokemusta ja hyvää arvostelua tässä lähinnä haettiin. Mikä meni aika nappiin! Silja oli tyytyväinen ja kummatkin - myös äiti - oli tyytyväinen Jamin saamaan arvosteluun, joka menee kutakuinkin näin (käsiala ei mitään kovin hyvää, yksi sana epäselvä, jota en edes päästä osannut arvuutella.)

"Hyvän kokoinen maskuliininen uros, jolla oikeat rungon mittasuhteet seistessään. Kaunis kaula, selvä säkä. Kevyet korvat. Vahva kallo-osa. Hieman liian pyöreät ja vaaleat silmät. Riittävä kuono-osan pituus. Toiv. vankemman alaleun. Kokonaisuudessa pää saisi olla hieman vankempi. Oikea raaja luuston voimakkuus. Hieman etuasentoiset lavat. Toiv. korostuneemman eturinnan ja hieman pidemmän rintakehän. Riittävät polvikulmaukset ja reiden leveys. Hyvä -jotain ja käpälät. Hyvä häntä. Lievää ulkokierteisyyttä etuliikkeessä. Erinomainen käytös. Esiintyy hyvin."

Tuomarina; Tanya Ahlman-Stockmari

Hannele tarjoutui seisottamaan Jamin, että saadaan kelpo kuva esille, KIITOS!

Jami jopa mitattiin, peräti ainoana omassa luokassaan, hieman kookas...? Jäi kuitenkin nippa nappa rajojen sisäpuolelle ja arvostelua jatkettiin. Sydän kurkussa sitä oltiin koko arvostelun ajan! Jami kuitenkin onneksi osaa seistä ihan mallikelposesti, mutta ylhäällä olevassa kuvassa nähdään kyllä kunnon asettelua! Wau! Siljan kanssa tähdätään nyt tähän linjaan, vaikka hän onkin paljon tehnyt töitä että Jami edes osaa seistä kunnolla, ilman että jalat on missä sattuu - joten se oli tässä iso plussa, ettei ihan nollina menty paikan päälle, heh.

Kyllä Jami osasi myös liikkua sulavasti!
Vaikka Jamin mielestä tää tyyli olis ollut huomattavasti parempi! Vauhdilla vaan!
Ihan kivasti poika antoi myös hampaat katsoa..... loppujen lopuksi. Ensin vähän testattiin, että onko pakko!
Seuraavaksi sitten mennäänki Porin KV (jotka tosin on Nakkilassa) näyttelyihin katsomaan, miten siellä pärjätään. Siljan kanssa on reilu pari viikkoa aikaa hiota seisottamista ja yleisesti handlaamista. Jamin kanssa kun oli hieman ongelmia tuon ravin kanssa, Silja joutui kävelemään että poika viitsi ravata, heti kun Silja hälkkäsi Jami laukkasi. Tätä tullaan treenaamaan nyt ahkerasti! 

Mutta erittäin positiivisella mielellä jatketaan! Oli kyllä mukava aloitus näyttely-harrastukselle oman kasvatin kanssa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti