torstai 26. huhtikuuta 2012

Mitä kuuluu?

TIISTAI

Tiistai aamupäivä meni mukavasti siinä kun Sanni tuli Nopan kanssa käymään kylässä, tuoden samalla tilaamansa pentupannat. Pantoja oli paketissa vain kuusi kappaletta. Ei sillä niin väliä, koska voin laittaa jollekkin pennulle Anin vanhan ruskean pentupannan. Se on hyvässä kunnossa ja ollut nyt tämän ajan koristamassa husky-pehmolelun kaulaa. No eihän sitä Anilla tullut käytettyä juuri lainkaan, ostin aikalailla heti sellaisen säädettävän pannan, ei niitä pantoja viitsi ihan kymmeniä kappaleita ostaa pentu aikana. Joten siinä säästi hieman kun osti yhden säädettävän, kunnes Ani oli niin iso, että pystyi ostamaan "yhden koon" pannan. Jos ymmärrätte pointtini?
Joo onhan niitä pantoja tullut ostettua nyt jälkeen päin, mutta sillä ei niin väliä, koska niitä psytyy käyttämään tällä hetkellä :)

Olimme koirien kanssa hetken ulkona ennen kuin menimme sisälle vähän lämmittelemään, ulkona kun ei sinä päivänä ollut kovinkaan lämmin. Aurinko oli pilvessä ja muutenkin kostea ilma sateen jäljiltä. Kun pääsimme sisälle, tytöt kävivät lähes samantien makoilemaan. Noppa tosin hyyräsi ympäriinsä ja lähinnä Netan ympärillä, joten ohjasin tytöt sängylle. Noppa rupesi sitten haukkumaan, kun tytöt eivät sängyltäkään osoittaneet poikaa kohtaan mitään mielenkiintoa. Sanni siinä aikansa komensi, mutta tuloksetta, joten annoin hänelle suihkupullon. Sillä saan tytöt lopettamaan turhan haukkumisen, koska se on välillä korvia raastavaa kun ne räksyttävät jos joku ajaa pihaan. Meilläkään kun ei se komentaminen mene ihan sinne korvien väliin asti. Kyllä ne kuuntelevat, mutta heti kun poistun toiseen huoneeseen takaisin, sama räksytys alkaa. Mutta nyt kun vesipullolla olen komentanut, on lopettaminen mennyt hyvin perille. Palkkion annan aina kun eivät enää hauku. Nykyään ei tarvitse kuin ottaa pullo käteen, niin tytöt hiljenevät.
Niin takaisin asiaan, Sanni sitten kokeili suihkupullon voimaa ja se toimi! Noppa lopetti haukkumisen kuin seinään ja kävi tyttöjen petiin makaamaan. Siinä sitten juttelimme aikamme, Noppa touhusi keittiön suunnalla, jolloin Netta meni heti valtaamaan oman petinsä takaisin. Hetken kuluttua Noppa kävi neidin viereen makoilemaan. Siinä kohtaa oli pakko hakea kamera ja ikuistaa se hetki.

Tämän kuvan jälkeen Noppa kosketti Nettaa kuonollaan....
..... joka johti sitten meidän Netan leveään virneesee :D
Huomatkaa suihkupullon voima, Ani nojautuu
pois päin, eikä edes vilkaise pulloa.

Vähän myöhemmin lähdimme Sannin kanssa poriin käymään Mustissa ja Mirrissä ja mukanani oli vain Ani, koska se on huomattavasti rauhallisempi, kuin Netta. Olin menossa katsomaan vain valjaita, koska niitä tarvitsin. Vanhat valjaat ovat jo niin kärsineen näköiset ja huono kuntoiset, että uudet tulivat tosiaan tarpeeseen. Tarkoitus oli kyllä ostaa myös toiset, olisin ostanut jos kokoja olisi ollut tarjolla. Valintana oli joko ylipienet tai ylisuuret.
Halusin ainoastaan heijastimella olevat valjaat ja mielellaan Hurtta-merkkiä. Lifeguard-sarja oli heti mun mieleen, ne pirteät värit ja todellakin heijastimella olevat, joten katselin kokoja. Olisin halunnut nimenomaan pinkit, mutta koot olivat liian isoja. Oranssissa enemmänkin pieniä kuin isoja, joten tyydyin keltaiseen, jossa oli vain YKSI sopiva koko.
Emme saanet palvelua, että olisimme voineet kysellä myyjän mielipidettä valjaisiin. Valintana oli joko T- tai Y-valjaat, mutta koska emme saaneet palvelua otin tutut ja turvalliset T-malliset valjaat. Y-valjaista kun ei ole kokemusta ja Anilla ne tuntuivat painavan ihmeellisella tavalla ryntäiden yläpäähän niin, että Ani rupesi köhimään....?


 Ja vähän myöhemmin sinä päivänä kävin Netan kanssa pienellä pyörälenkillä. Se ei ole niin raskasta polvelle, jolla voi nyt hieman kevyttä liikuntaa harrastaa. Lääkäritkin sanoivat pyöräilyn olevan hyväksi, koska en tee hommia omalla painollani.
Tosiaan, otin heti uudet valjaat käyttöön. Netalle ne sopivat ihan älyttömän hyvin, musta koira ja kirkaan keltaiset valjaat. Ihana yhdistelmä!
Netalla meni oli todella vaihdíkasta, kovaa olisi pitänyt mennä koko lenkin ajan. Mutta mun oli otettava rauhallisesti, joten jouduin ikävästi hidastelemaan Netan menoa. Onneksi neiti ei vetänyt herteitä nokkaansa, vaan ravasi tyytyväisenä eteenpäin.

Tässä ollaan lähdössä pyöräilemään :)

KESKIVIIKKO

Eilinen päivä meni vähän miten sattuu, mutta hyvää siinä oli että aurinko paistoi todella lämpimästi. Nautittiin tyttöjen kanssa keväisestä ilmasta ja oleiltiin paljon ulkona. Illemmalla Sanni ja Jarkko tulivat pinseri-poikien kanssa kyläilemään, joten tämä päivitys jääkön kuvapainoitteiseksi :)

Ani nauttii auringon lämmöstä
Yatzi supattelee Anille....
... vähän vielä lisää. Ani vähän hangoittelee.
Me ei tehty mitään! 
Ani hurjana :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti